2020, Het jaar dat voor iedereen op de wereld anders begon, dan dat iedereen had kunnen verwachtten. Voor Scouting betekent dat een drastische omschakeling. Creative Scouts verplaatsten hun activiteiten van het clubgebouw naar thuis en online. Scouts gingen massaal facetimen en zoomen en er kwam zelfs een speciale JOTI editie.

100 jaar Welpen, 100 jaar Scouting technieken, hoewel de JOTA-JOTI zelf nog lang geen 100 jaar oud is, zijn sommige communicatie technieken dat al wel. Laten we eens duiken in het verleden om stil te staan bij deze oude technieken en vooral kijken wat voor invloed deze hebben in de huidige tijd. Radio- en Internetcommunicatie door de oude Welpen gebruikt, of zullen we zeggen de oude wolven? Laten we de oude Wolven (de Welpen van toen) hun verhalen vertellen aan de nieuwe Welpen, maar laat vooral ook de nieuwe Welpen de oude Wolven kennismaken met de nieuwe moderne technieken.

JOTA-JOTI 2020 heeft een nieuw thema, “De Welp volgt de oude wolf”