Van 18 tot en met 20 oktober 2019 staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 1,3 miljoen scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook circa 18.000 scouts van Scouting Nederland.

In het derde volle weekend van oktober wordt wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA staat voor Jamboree On The Air en JOTI voor Jamboree On The Internet. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van een Wereld Jamboree. Tijdens zo'n kamp komen rond de 30.000 Scouts van over de hele wereld bij elkaar. Tijdens de JOTA-JOTI blijft iedereen in zijn eigen land, en toch praten elk jaar honderdduizenden Scouts een weekend lang met elkaar via de radio of het internet.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over JOTA-JOTI. Lees deze goed door voordat je je inschrijft.